-
Čas přípravy20 min
-
Doba vaření15 min
-
Porce10
-
Celkový čas35 min
Pokud máte na zahrádce přebytek červeného rybízu a nevíte, co s ním, tak doporučuji připravit tento lahodný rybízový sirup, který vám vydrží i několik měsíců.
Rybízový sirup je domácí hustý sirup z čerstvého červeného rybízu, ze kterého připravíte limonádu nebo jej můžete zakomponovat při přípravě dezertů. K samotné přípravě sirupu budete potřebovat pouze velký hrnec, jemné síto a čisté skleněné, uzavíratelné lahve. Cukr můžete použít buďto třtinový nebo klasický cukr krystal. Tento rybíz doporučuji vyzkoušet při přípravě míchaného koktejlu tequila sunrise.
Suroviny na přípravu domácího rybízového sirupu
- 1 kg zralého červeného rybízu
- 400 ml čisté vody
- 400 g cukru
- 7 g kyseliny citronové
VIDEORECEPT
Postup přípravy rybízového sirupu
- Nejprve musíte zbavit rybíz stopek, nejlépe to uděláte za použití vidličky, kterou budete jednotlivé bobule strhávat do hrnce se studenou vodou přímo ze stonku. Rybíz dobře opláchněte a vodu slijte.
- Nyní si rybíz dejte do hrnce a přidejte 400 ml čisté vody a přiveďte k varu. Bobule provařte zhruba 15-20 minut, aby změkly. Poté je stáhněte z ohně a bobule lehce rozmačkejte.
- Nyní šťávu sceďte skrze jemné sítko, klidně je nechte pár hodin okapat.
- Ve stejném hrnci, ve kterém jste vařili rybíz si smíchejte 400 g cukru a kyselinu citronovou. Nechte cukr rozpustit a šťávu povařte 2 minuty.
- Ještě horký sirup nalijte do sterilizovaných lahví a nechte vychladnout.
- Při přípravě limonády použijte 2 lžíce sirupu, které smíchejte s perlivou vodou.
TIP: Z přecezeného rybízu se dá udělat i druhý nálev.
Chutnal vám domácí rybízový sirup? Vyzkoušejte také:
Ingredients
Rybízový sirup
Leave a Review Zrušit odpověď na komentář
This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.
Recipe Reviews